Volkstuincomplex Ridderspoor 1

Op het Tuincomplex Ridderspoor 1 heeft Adfund drie tuinen in onderhoud. Op deze tuinen worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd.

Een van de tuinen is een grote moestuin. Daar verbouwen wij allerlei soorten groenten. Op deze tuin worden er in en om het tuinhuisje ook creatieve werkzaamheden uitgevoerd, waarbij hout, planten en bloemen belangrijke elementen zijn die in allerlei, door cliënten gemaakte creaties, verwerkt worden. Op de andere tuinen staan verschillende bloemen, bessen, aardbeien, frambozen en fruitbomen.

De combinatie tussen deze tuinen geeft een leuke afwisseling. De oogst van fruit en groenten nemen we zelf mee naar huis of verwerken we samen in allerlei lekkers. Zoals soep, jam of gebak. Het is leuk om te experimenteren met verschillende recepten en het resultaat mooi te kunnen presenteren. Ook verzamelen wij in het seizoen iedere woensdag groenten in bij alle medetuinders op tuincomplex 1. Dit brengen wij dan naar de voedselbank. Dit is een zeer waardevolle samenwerking.

Wanneer er gelegenheid is, helpen wij op het tuincomplex ook wel mee om andere tuinen weer op te knappen. Vooral in de wintermaanden komen er wel eens verzoeken.

Meer werklocaties